הבנת היסודות של הלבנת CDR

. . . . . מרץ 22, 2023קטגוריות: הלבנת CDR
הלבנת CDR

שימוש בהלבנת CDR מבטיח אבטחת נתונים. התהליך כרוך במחיקה קבועה של נתונים רגישים מהתקשורת והבטחת המחיקה כדי להבטיח שלא יתאוששו נתונים שיוריים.

מהי הלבנת CDR באבטחת סייבר?

בין אם מדובר בתאימות, או לשמירה על מידע פרטי משלך, הלבנת CDR ממלא תפקיד מכריע באבטחת מידע ובפרטיות. הבנה יסודית של הלבנת CDR יכולה לעזור לך להשיג עמידה בתקנות ולהימנע מאיומים.

הלבנת CDR הוא תהליך של השמדה או מחיקת נתונים קבועה ממכשיר אחסון. לעתים קרובות הוא משמש להגנה על מידע עסקי רגיש, ומבטיח שלא ניתן לשחזר נתונים מכלים משפטיים מתקדמים.

השימוש בהלבנת CDR גדל בשנים האחרונות ככל שתקנות הציות הפכו מחמירות יותר. עם זאת, ארגונים רבים אינם מודעים להלבנת CDR. זה יכול לגרום להפרות נתונים, מה שעלול לפגוע בביטחון הלקוחות, סנטימנט המשקיעים וערך המותג. הלבנת CDR הוא צעד חשוב במחזור חיי הנתונים, וארגונים צריכים לפתח מדיניות מקיפה של סניטור נתונים כדי למנוע אובדן נתונים ודליפות של סודות המדינה.

המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) מפרסם הנחיות להלבנת CDR, כולל NIST SP 800-88, Rev. 1. הנחיות אלה מספקות מסגרת ממצה ליישום. עם זאת, יש ליישם את סניטור הנתונים באמצעות סיווג מתאים לרמת נתונים.

CSEC ITSG-06 הוא תקן חריגת הנתונים של קנדה. זה נוצר על ידי מפעל אבטחת התקשורת קנדה (CSEC), שהחליף את RCMP TSSIT OPS-II. זה הוגדר לראשונה בסעיף 2.3.2 להנחיית אבטחת IT 06.

NAVSO P-5239-26 הוא מפרט הלבנת CDR שהוגדר במקור בפרסום NAVSO 5239, מודול 26: הנחיות תוכנית אבטחת מערכות מידע.

מדוע הלבנת CDR חשוב?

היכרות עם היסודות של הלבנת CDR יכולה לעזור לך להשיג ציות ולהגן על הארגון שלך מפני הפרות נתונים. בין אם אתה עסק או ארגון ללא מטרות רווח, הבנת מהי חוטית נתונים וכיצד זה עובד יכולה לעזור לך לשמור על נתונים עסקיים שלך אבטחים ולהגן עליך מפני התקפות סייבר פוטנציאליות.

הלבנת CDR כולל השמדת או הסרת נתונים ממכשיר אלקטרוני לצמיתות. בהתאם לסוג המכשיר, ניתן למחוק נתונים, לגרוס אותם או לעטוף אותם מחדש.

ניתן לבצע את תהליך חיזוק הנתונים על תקליטורים, תקליטורי DVD, מכשירים ניידים, מכשירי זיכרון או טפסים של עותק קשיח. הלבנת CDR יכול לעזור לעסקים להבטיח שהמידע שלהם מוגן תוך שמירה על יעילות תפעולית. זה יכול גם למנוע גניבת נתונים.

ישנן דרכים שונות לחטא נתונים, ועליך להבטיח שאתה משתמש בטכניקה הנכונה כדי לעשות זאת. זה נכון במיוחד אם אתה מעביר נתונים לרכיבים אחרים במערכת שלך. חשוב גם לחטא נתונים לפני שתנתח אותם, כך שלא תיצור בעיות אבטחה.

הלבנת CDR הוא צעד הכרחי לארגונים המעבדים מידע פרטי רגיש. זה גם עוזר לשמור על אבטחת מידע במהלך פרישת נכסי ה- IT.

למעשה, הלבנת CDR הוא שלב קריטי בתהליך ניהול מחזור חיי המידע. חשוב לעסקים לחטא מכשירים על מנת להבטיח כי מידע רגיש יימחק היטב.

מהן שלוש השיטות להלבנת CDR?

ביצוע הלבנת CDR הוא קריטי לשמירה על פרטיות הנתונים העסקיים. התהליך כולל ניקוי התקני אחסון כדי למנוע אפשרות לדליפת נתונים.

ישנן שלוש שיטות סניטציה עיקריות של נתונים: מחיקה, החלף והרס. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. בסופו של דבר, ארגונים צריכים לבחור אחד שמתאים לצרכים הספציפיים שלהם.

מחיקה היא שיטת חוטית הנתונים הנפוצה והמאובטחת ביותר. הוא משמש להסרת נתונים ממכשירי אחסון כמו כוננים קשיחים, התקני זיכרון פלאש ו- DVD. עם זאת, זה לוקח יותר זמן מאשר שיטות אחרות. במקרים מסוימים זה עשוי אפילו להסיר מידע שימושי ולא רגיש. זה גם דורש תהליך אימות.

החלפה היא שיטת חריגה נתונים נוספת המשמשת גם היא בדרך כלל. שיטה זו משמשת להגנה על נתונים שמשתמשים בשימוש חוזר על ידי אותה סוכנות.

Degaussing היא שיטת חריגה נתונים נוספת, אך בדרך כלל היא לא משמשת בדיסקים של מצב מוצק. שיטה זו כוללת שדה מגנטי אנרגיה גבוהה המשבשת לצמיתות את אחסון הזיכרון והפונקציונליות של כונני דיסק קשיחים. עם זאת, זה לא מומלץ לדיסקים במצב מוצק מכיוון שהם לא מאוחסנים בשיטות מגנטיות.

הרס הוא האחרון משלוש השיטות המשמשות לחיטוי מדיה. זה נפוץ בדרך כלל כאשר המדיה מגיעה לסוף תוחלת החיים שלה. הוא משמש גם למידע רגיש ביותר. אם התקשורת לא תיהרס, היא עלולה לפגוע בביטחון הלאומי או בפרטיותם של אנשים.

למידע נוסף על הלבנת CDR, הקליקו כאן: https://infoguard.co.il/project/%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%94-cdr/